skärgårdskryssning
Jespers köksbana började på Johannas i Göteborg för att sedan fortsätta till Erik's och Greitz i Stockholm. Han var även en tid köksmästare ombord m/s Gustafsberg VII. Jesper och forne kompanjonen Göran Landh tog så över m/s Waxholm III när hon 1994 kom nyrenoverad hem till Stockholm.
Tillsammans drev de även Maison Pierre, Riddarhusets festvåning och all restaurangverksamhet på Nalen, som återinvigdes 1998 samt s/s Stockholm från och med 2005 - 2017.

Jesper är son till Sven-Bertil och Inger Taube och barnbarn till Evert Taube och hans hustru Astri Bergman Taube.

Maria utbildades vid restaurangskolan i Sandviken och hade sitt första jobb på Järnvägshotellet i Ljusdal. 1991 flyttade hon till Stockholm och började redan 1995 ombord m/s Waxholm III. 1998 började Maria på Nalen som ansvarig för festvåningen och alla publika arrangemang.

Sedan 2004 är hon tillbaka i Nybroviken som restaurangchef ombord m/s Waxholm III och under åren 2015-2017 även s/s Stockholm

”Vår önskan är att göra ert besök ombord till en upplevelse utöver det vanliga. Vi erbjuder vänlig service och god mat, tillagad ombord på ett klassiskt sätt, inramat av våra vackra fartyg i Stockholms skärgård.”